Destination X – Xcalak

45 min (2018)

Vid gränsen till Belize, långt inne i Mexikos djupa djungel och bush, ligger den avlägsna lilla fiskarbyn Xcalak. Här gör vi sällskap med fiskekamraterna Molle, Stefan, Johan, Ole och Jussi, som har bytt bort den skandinaviska vintern mot ett par intensiva veckor med ”hett” fiske i Karibien.

Det är en spännande miljö med saltvattenslaguner, ett långt rev mot havet, mangroveöar och smala kanaler. Här finns lämningar efter Mayaindianerna och ett rikt djurliv med allt ifrån intressanta fåglar och ödlor upp till jaguar, puma och amerikansk saltvattenskrokodil. Som gjort för ett äventyr för våra vikingar.
Men det är främst fisket som har lockat hit oss och kring den stora nationalparken här finns en enorm artrikedom och de bonefish och permit som vi är ute efter finns i mängder. Vi fiskar både från båt och vadandes på de långgrunda flatsen och fisken vi fångar bjuder på långa och minnesvärda fighter. Det tropiska fisket är mycket utmanande och alldeles underbart. Följ med oss på ett fiskeäventyr, utöver det vanliga!

Filmen finns att köpa som Streaming/DVD från Flugfiskefilmer.se