Rostu

Fjällfiske Del 2 - Rostu

60 min + 49 min bonus (2012)

Det är på det karga Sandåslandet i norra Lappland som författaren och flugfiskaren Gunnar Westrin trivs bäst. När han, för snart ett halvt sekel sedan, för första gången kom till trakten, blev han direkt bergtagen av sandåsarnas mystik, guldglittrande harrjokkar och bredryggande harrar.

Tillsammans med fiskevännen Palle Andersson upplever de den monumentala tystnaden, evighetens blånande horisonter, gåtfulla sandberg och storslaget flugfiske efter harr.

Området är landets mest vidsträckta renbetesland, i en region där omtanken och den ekologiska efterlevnaden är av största vikt. På dessa vindarnas boningar är storslagenheten, genuiniteten och ensamheten de kanske viktigaste komponenterna i vårt vildmarksliv

Filmens budskap är ett smygande flugfiske efter harr i kristallklara fjälljokkar, där kamratskapet är viktigt och tältboendet nödvändigt.

I bonusmaterialet får vi bland annat tips om flugor och fiskeutrustning samt information om fisket. Förutom Rostu ingår också Kaitum och Laponia i serien Fjällfiske med Gunnar Westrin.

Filmen finns att köpa som Streaming/DVD från Flugfiskefilmer.se