Connemara

50 min + 10 min bonus (2016)

Landet, havet, folket och fisket! En dokumentär om denna spännande del av västra Irland, där fisket har långa traditioner.
Michael Wade från Delphi Lodge är vår värd i denna resa runt i Connemara. Delphi Lodge har långa traditioner, som jakt- och fiskelodge, och de första fiskarna blötte sina flugor här i herrgårdens fiskevatten redan på 1830-talet.
Idag fiskar man på Delphi efter lax och havsöring i Bundorragha River och i sjöarna Fin Lough, Doo Lough och Glencullin. Vi får följa med på laxfiske i älven och vara med om ett historiskt ögonblick, där en lax över 20 pund landas i Rock Pool. Det här är den största fisken på över 40 år!

Fiskemästaren David McEvoy plockar harkrankar från ängarna i dalgången för att fiska havsöring med ”Dapping”-metoden med naturliga insekter och vi provar även konstgjorda flugor med samma metod i en av sjöarna.
Vi får även följa med ut på de stora sjöarna i utkanten av Connemara för att fiska efter brunöring ”Lough Style”, som är en speciell teknik för våtflugefiske med sina alldeles egna flugmönster. Fiskeguiderna och vännerna Niall och Fran tar med oss ut på Lough Mask och ger oss en alldeles speciell insikt i detta fiske, som de med stor passion utövar varje dag genom hela säsongen.
Connemara har ett spännande landskap, en intressant historia och här bor ett gästvänligt och öppet folk. Detta är en annorlunda fiskefilm som kombinerar fisket med dokumentära inslag.

Som bonusmaterial får vi lite utrustnings- och flugtips till sjöfisket.

Filmen finns att köpa som Streaming/DVD från Flugfiskefilmer.se